Pridessä on kyse politiikasta

25 .6 – 1.7 järjestetään jälleen jokavuotinen Helsinki Pride -viikko. Jälleen yritykset yksi toisensa perään lähtevät mukaan pinkit eurot silmissään vaihtamalla yrityksensä logon sateenkaaren väriseksi facebookissa ja lisäämällä aina saman litanian missä kertovat olevansa tasa-arvon ja monimuotoisuuden kannattajia.

On kuitenkin käsittämätöntä, että sellaiset laitokset ja organisaatiot, kuten Kansaneläkelaitos, Posti ja Opetushallitus lähtevät mukaan identiteettipolitiikkaan vaikka näiden pitäisi olla täysin neutraaleja tahoja.

Monesti, kun asiaa lähtee kritisoimaan, että pridessä on kyse politiikasta aletaan väitettä ampumaan alas tasa-arvolla ja rakkaudella. Kuitenkin vuonna 2016 silloinen Vasemmistonuorten puheenjohtaja Anni Ahlankorpi kirjoitti Kansan Uutisiin: ”Vaikka Pride-tapahtumia markkinoidaan lähinnä rakkauden juhlana, ovat ne alkujaan, ja edelleen, poliittisia tapahtumia.”

Pridessä on siis kyse poliittisesta valtataistelusta ja seksuaalipropagandasta, jota lähes pakonomaisesti tyrkytetään yrityksille ja tätä kautta ihmisille. Koska viimeksi vastaavanlaista on edes tapahtunut historiassa, että yritykset yksi toisensa perään alkavat tunnustamaan yhtä poliittista ideologiaa ja liputtamaan sen puolesta?

Hyvesignalointikisa käy nyt todella kuumana.


One thought on “Pridessä on kyse politiikasta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s